Kinderdagverblijf IKC De Nieuwe Haven

Op het kinderdagverblijf zitten kinderen van 0 tot 4 jaar. In drie verschillende groepen worden zij elke dag warm onthaald. Onze ervaren medewerkers werken met veel passie en maken elke dag tot een fijne en gezellige ervaring voor alle kinderen. Het vaste dagritme en de vele kleine gewoontes en rituelen zorgen voor rust en structuur.

De groepen Dille en Tijm zijn een duo-groep. We werken veel samen. Doordat de tussendeur vaak openstaat, wordt de speelruimte voor de kinderen groter. Dit heeft ook als voordeel dat elke medewerker alle kinderen kent. Dankzij de kleinschaligheid van onze opvang is de samenhorigheid groot.

Het kinderdagverblijf is alle werkdagen geopend van 07.30 tot 18.00.

Voorschools programma Peuterplein

Op de groepen werken we met het voorschools programma Peuterplein. Dat betekent dat er extra veel aandacht is voor taal en spelenderwijs zelfs al aan beginnende rekenvaardigheden. Samen met Raai de Kraai beleven de kinderen ook allerlei avonturen. Daarnaast proberen de pedagogisch medewerkers zo min mogelijk te sturen in het spel van de kinderen. Kinderen leren door zelf te onderzoeken en te ontdekken, in hun eigen tempo en op hun eigen manier.

Kinderen kunnen hun fantasie in spel kwijt. Ze spelen met echte materialen, zoals pannen, oude telefoons en verkleedkleren. Dit maakt het spelen extra spannend. Ook hebben we veel ontwikkelingsmaterialen in huis voor alle leeftijden.

Samen met ouders

Op IKC De Nieuwe Haven vinden we ouderbetrokkenheid heel belangrijk. Want hoe beter we van elkaar op de hoogte zijn, hoe beter we de kinderen kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling …

Samen met ouders